Складіть географію продуктів харчування вашої кухні.

Соціогеографічний практикум

1. Практично всі продукти харчування мають маркувальні дані: дату виготовлення, термін зберігання (або реалізації), адресу виготовлення тощо. Складіть галузеву і територіальну ха­рактеристики, тобто географію продуктів харчування вашої кухні:

а) продукти харчування, що виготовлені на території вашої області;

б) продукти харчування, що виготовлені в інших областях України;

в) продукти харчування імпортного виробництва.

2. Імпортованій чи вітчизняній продукції харчування віддає перевагу ваша родина? Яке співвідношення (у відсотках) цих груп продуктів? На чому ґрунтується ваш вибір? (Ціна, якість, смак, безпека вживання, упаковка та інші критерії.)

Які у зв’язку з цим перспективи вітчизняних виробників харчових продуктів?

3. Назвіть продукти, що швидко псуються, продукти із середнім і тривалим терміном зберігання. Як це співвіднести з геогра­фією (тобто місцем) їх виробництва?