Глосарій
загальні поняття
Перегляд глосарію, використовуючи цей індекс.
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | ВСЕ
А |
---|
Альдегіди органічні сполуки, у молекулах яких міститься альдегідна функціональна група - СОН. |
Амілоза— молекули крохмалю, які мають ниткоподібну (лінійну) будову, розчиняються в гарячій воді, дають синє забарвлення з йодом. Крохмаль містить 25 % амілози. |
Амілопектинмолекули крохмалю розгалуженої будови, які під час нагрівання з водою утворюють клейстер. Масова частка амілопектину в крохмалі становить 75 %. |
Ацетальдегідбезбарвна легколетка рідина з різким запахом, добре розчинна у воді. |