Глосарій


загальні поняття



Перегляд глосарію, використовуючи цей індекс.

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | ВСЕ

В

Вуглеводи

це органічнісполуки, що мають загальну формулу Сn( Н2О)m. Вуглеводи поділяються на моносахариди,  олігосахариди, полісахариди. Оліго- і полісахариди гідролізуються з утво­ренням моносахаридів. Моносаха­риди не можуть гідролізуватися з утворенням найпростіших вуглеводів. За числом атомів Карбону моносахариди поділяють на тетрози ,пентозиі гексози.

Вуглеводи – carbohydrates

органічні сполуки, склад яких відповідає загальній формулі Cn(H2O)m .