Глосарій
загальні поняття
Перегляд глосарію, використовуючи цей індекс.
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | ВСЕ
В |
|---|
Вуглеводице органічнісполуки, що мають загальну формулу Сn( Н2О)m. Вуглеводи поділяються на моносахариди, олігосахариди, полісахариди. Оліго- і полісахариди гідролізуються з утворенням моносахаридів. Моносахариди не можуть гідролізуватися з утворенням найпростіших вуглеводів. За числом атомів Карбону моносахариди поділяють на тетрози ,пентозиі гексози. |
Вуглеводи – carbohydratesорганічні сполуки, склад яких відповідає загальній формулі Cn(H2O)m . |