Цікаві факти з історії

Тематичний каталог Yahoo! (англ.  Yet Another Hierarchical Officious Oracle – ще один ієрархічний неофіційний Oracle, Oracle – служба телетексту в Англії) – один із перших і найбільших у світі веб-каталогів, створений у 1994 р. (http://www.yahoo.com).
База даних почала формуватися з посилань на веб-сторінки, які розробники каталогу Джері Янг та Девід Філо вибирали для своїх дисертацій. Коли база даних зросла, її розподілили на рубрики, далі – на підрубрики тощо. З часом каталогом почали користуватися та доповнювати колеги та друзі укладачів. Популярність каталогу зростала так швидко, що менше як за рік у ньому було зареєстровано мільйон відвідувань. Щодня Yahoo! використовують мільйони людей, кожного місяця здійснюються мільярди пошуків.

Багатомовна пошукова система  Google (http://www.google.com) була створена у 1998 р. За однією з версій, її назва походить від вигаданого
англійського слова googol, яке означає число, записане з використанням однієї одиниці та ста нулів. Лише за перші два роки існування (з 1998 по 2000 рік) у базі даних цієї пошукової системи були зібрані записи про 1 мільярд веб-сторінок. У 2008 р. було оголошено про збільшення цього числа до 1 трильйона. 60  користувачів Інтернету звертаються за пошуком інформації саме до послуг служби Google.

Остання версія: 17 червень 2013, понеділок, 12:53