Веб зсередини

Як ми вже знаємо Всесвітня Павутина  - це глобальна система поширення інформації. І знаємо що знайти цю інформацію ми можемо, в основному, на сторінка різних сайтів.

Що це за сторінки, як їх створювати ми з вами зараз і розглянемо (правда створювати ми з вами нічого не будемо, тому що по створенню інтернет-сторінок потрібно було б написати цілю книгу).

Звичайно такі сторінки називають веб-сторінками, і зберігаються вони у вигляді гіпертексту.

Гіпертекст – це спосіб організації тексту, графіки й інших даних, у якому елементи даних пов’язані між собою. Пов’язані можуть бути як елементи одного документа, так і різних документів. Гіпертекст є основою World Wide Web.

Веб-сторінки звичайно містять різноманітну інформацію:текст, графіку, звуки, відео (все що Ви зараз бачите на екрані веб-сторінка).

Веб-сторінки пов’язані між собою за допомогою гіперпосилань, за допомогою яких можна встановити зв'язок між окремими елементами сторінки, між сторінками різних сайтів тощо.

Створюються веб-сторінки (гіпертекстові документи) за допомогою спеціальної мови розмітки HTML (HyperText Markup Language) - стандартна мова розмітки документів у Всесвітній павутині. Більшість веб-сторінок створюються за допомогою мови HTML. Документ HTML оброблюється браузером та відтворюється на екрані у звичному для людини вигляді.

Зовнішній вигляд Web-сторінки визначається особливими елементами (операторами) мови гіпертекстової розмітки - дескрипторами (вони ж - теги).

Всі гіпертекстові документи (HTML-документи) – мають таку структуру:

Все, що знаходиться між < та > - це і є тег.
Як бачите, HTML документ складається з двох частин: заголовка (head) і тіла (body).
Перша частина документа (його заголовок) знаходиться між тегами
<head> і </ head>, друга (тіло документа) - між <body> і </ body>.
Тегами <HTML> і </ HTML> обрамлений весь документ гіпертекстової розмітки.

Про мову веб-сторінки та мову HTML можна писати дуже багато, тому кто з Вас захоче серьозно зайнятись вивченням мови HTML я пропоную перейти по посиланням.

Остання версія: 2 квітень 2012, понеділок, 22:55