Гіпертекстові документи і гіперпосилання. Веб-сторінки, веб-сайти, веб-портали. Браузер, основні об’єкти головного вікна та їх призначення

4 Збереження веб-сторінок

Збереження веб-сторінок та їх фрагментів

Важливі та цікаві веб-сторінки корисно зберіга пі на своєму комп'ютері для перегляду без підключення до мережі Інтернет. Для цього використовується команда меню
Можна зберегти веб-сторінку повністю або окрему її частину: текст, зображення, таблицю тощо.

Для цього необхідно:
1. Вибрати об'єкти для збереження.
2. Вибрати команду к або Зберегти маль контекстного меню.
3. Вибрати потрібну папку, тип файлу та вказати його ім'я.

Використання списку сайтів, обраних для швидкого перегляду

Для швидкого переходу до корисних та цікавих веб-сайтів браузери дозволяють створювати списки посилань. Такі списки мають ієрархічну структуру — є папка верхнього рівня, де можуть розміщуватися як папки, так і посилання. Це дозволяє групувати посилання за тематичними розділами та прискорює пошук потрібного сайта.

Для того, щоб занести потрібне посилання до списку, необхідно:
1. Перейти на сторінку, адресу якої необхідно додати до списку посилань.
2. Вибрати команду Додати сторінку в закладки меню Закладки.
3. У вікні Додатіи закладку, що відкрилося, у разі необхідності ввести нове ім'я веб-сторінки та вибрати потрібну папку.
Звертаємо вашу увагу: при формуванні списку корисних посилань передбачено можливість створення внутрішніх папок. Для цього слід відкрити меню за допомогою кнопки, що розташована праворуч від поля Створити в, вибрати кнопку Нова тека  і ввести назву нової папки.
4. Вибрати кнопку ОК 

Створювати або видаляти папки, змінювати місце розташування посилань можна за допомогою Менеджера закладок
Для того, щоб відкрити Менеджер закладок, слід вибрати команду Впорядкувати закладки меню Закладки. У вікні Менеджер закладок, що відкрилося, можна: створити нові папки; перемістити посилання між папками; занести посилання вручну в список; змінити адресу або опис посилання; сортувати посилання всередині папки за різними ознаками. Для того, щоб перейти до потрібного посилання списку, слід у меню вибрати потрібне посилання. Звертаємо вашу увагу: доступ до списку корисних посилань можна організувати за допомогою вікна . Для цього слід встановити позначку прапорця  Закладки пункту Бічна панель    меню Вид.