Практична робота № 8 "Пошук інформації в Інтернеті"

Увага!Під час роботи з комп’ютером дотримуйтеся правил безпеки та санітарно-гігієнічних норм.


Варіант 1
1.Знайдіть із використанням веб-каталогу порталу Мета в розділі Технічні науки дані про Нобелівського лауреата з фізики за 1971 р.
Збережіть веб-сторінку з біографією лауреата у вашій папці як один файл веб-архіву.
2.Знайдіть із використанням пошукової системи Google зображення середнього розміру медалі Нобелівських лауреатів. Збережіть зображення повного розміру у вашій папці.
3.Знайдіть із використанням складного пошуку сторінки українською мовою за останній рік про Нобелівських лауреатів з фізики. Одну із сторінок, що містить фотографію лауреата, збережіть у вашій папці як веб-сторінку повністю.
4.Заповніть таблицю даними, отриманими при виконанні пошуку з використанням пошукової системи Google. Тема пошуку – Нобелівська премія, історія виникнення, кого і за що нею нагороджують.

Варіант 2
1.Знайдіть із використанням веб-каталогу порталу Мета історичну документацію про Русь. У розділі Історичні мапи відкрийте карту Київської держави (1054–1132) та збережіть зображення у вашій папці.
2.Знайдіть із використанням пошукової системи Google легенду про прихід до Києва Андрія Первозваного. Збережіть веб-сторінку з текстом легенди у вашій папці як один файл веб-архіву.
3.Знайдіть із використанням складного пошуку сторінки українською мовою про втрачені храми Києва і серед них про церкву святого Миколи Доброго. Одну із сторінок, що містить зображення та історію церкви, збережіть у вашій папці як веб-сторінку повністю.
4.Заповніть таблицю даними, отриманими при виконанні пошуку з використанням пошукової системи Google. Тема пошуку – храми Києва, історія будівництва, архітектори.