Закріплення вивченного з розділу "Харчування підлітка"

Ви отримали 0 бал(ів) з 0 можливих.

Закріплюємо знання

Пригадай вивчене 

В повсякденному харчуванні обов’язково мають бути: білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини, клітковина, вода.

Для підлітків перш за все необхідне споживання повноцінного білка. Адже це основний будівельний матеріал для організму. В разі його нестачі виникає гальмування росту. Необхідно пам’ятати, що саме в продуктах тваринного походження білки є повноцінними. Дуже корисним для організму дітей та підлітків є біле м’ясо птахів (грудинка), як джерело легкозасвоюваного повноцінного білка, що практично не містить жиру. Телятина та нежирна свинина відіграє важливу роль у кровотворенні (зокрема, його вживання рекомендують при недокрів’ї як джерело заліза). Джерелом білка є також яйця, риба, молоко, сир, картопля, свіжа капуста, гречана, рисова, вівсяна крупа.

Чому ж баланс такий важливий?

А тому, що жоден продукт не містить повного набору поживних речовин, необхідних організму. В збалансований раціон має входити різноманітна їжа. 

Орієнтовний розпорядок харчування учнів може бути таким:

v - сніданок – 7.30 – 8.00,

v - другий сніданок – 11.00 – 11.30 (у школі на великій перерві),

v - обід – 14.00 – 15.00,

v - підвечірок – 17.00 – 17.30,

v - вечеря – 19.30 – 20.00 (вечеряти за 2год. до сну).

3.Основні групи продуктів.

Здорове харчування передбачає збалансований вміст п’яти груп продуктів у денному раціоні:

*    хліб та інші злаки, картопля,

*    фрукти та овочі,

*    молоко та молочні продукти,

*    м’ясо, риба,

*    продукти, які містять жири та продукти, які містять цукор.

Дай відповідь

Ми живемо для того щоб їсти?

Ви завершили 0% заняття.
0%